Cascada Susara

Cascada Susara este una dintre cele mai accesibile locatii din Cheile Nerei.

Intrarea in Cheile Susarei se afla chiar la iesirea din localitatea Sasca Montana, inspre satul Carbunari.

Traseul este foarte usor de urmat iar cararea pietruita ce duce spre cascada,  merge paralel cu paraul Susara.

Cursul paraului este presarat cu praguri si mici bazine de apa limpede. La un moment dat se trece pe langa intrarea stramta a unei vechi mine romane.

In scurta vreme se ajunge la o cabana care nu este data circuitului turistic. Scrieri din perioada imperiului austro-ungar arata ca in acea perioada, zona era amenajata. Exista o cabana cu restaurant, un drum pentru trasuri si chiar si un mic lac amenajat cu barci.

Cascada Susara are o inaltime de aproape 15m, cu doua praguri tapetate cu muschi verde. Apa este de o limpezime incredibila, iar volumul de apa al cascadei este mai mare dupa ploi torentiale. In zilele secetoase, firul de apa se prelinge pe patura groasa de muschi,

 

cheilenereinfo_19.01.2014_15

 

In partea dreapta – jos a cascadei, chiar la baza ei se poate vedea un firicel de apa, un mic izvor ce tasneste din stanca.

3 comentarii la “Cascada Susara

    1. Drumul este foarte usor, accesibil atat pentru o plimbare cu bicicleta cat si pentru o plimbare de weekend impreuna cu prietenii sau familia. Se poate merge cu masina pana la iesirea din Sasca Montana ( inspre Carbunari); se poate parca masina in preajma statiei de filtrare a apei, iar de acolo, pe cararea pietruita se merge spre Susara. Exista si un indicator si un panou informativ.

  1. Foarte frumoasa cascada. Am ajuns pe acolo cu familia, e accessibila iar drumul este perfect pentru o plimbare in natura cu copii. Pe drum ne-am intalnit si cu o salamandra.

Lasă un răspuns