Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau să te înregistrezi. Ai omis cumva emailul de activare??
Iulie 25, 2017, 05:34:41 p.m.

Mesaje Recente

Pagini: [1] 2 3 ... 10
1
Rezervatia Cheile Nerei Beusnita / Traseu Cheile Nerei - video
« Ultimul mesaj de Cheile Nerei Info - admin Iulie 05, 2017, 09:40:29 a.m. »
Un video frumos despre traseul Sasca Romana - Cascada Beusnita si inapoi. Multumiri canalului WildDaveRO de pe Youtube

Video Sasca-Romana ->La Tunele -> Podul Bei


Video  Ochiul Bei -> Cascada Beusnita


Video - Beusnita ->Sasca Romana
2
"Unicitatea zonei Cheile Nerei este data de peisajele deosebite, dominate de un relief carstic spectaculos si de culmi impadurite cu altitudini nu foarte mari, cota maxima fiind Varful Leordisu 1160m, aflat in nordul zonei. Influentele submediteraneene fac posibila existenta in zona a peste 30 de specii de orhidee si a scorpionului carpatin, importante din punct de vedere al biodiversitatii.

Parcul Cheile Nerei are un potential natural enorm, iar in acest moment este departe de a atinge capacitatea lui de exploatare care sa aduca dezvoltare in comunitatile locale.

...

Zona propusa pentru destinatia de ecoturism este parte a Parcului National Cheile Nerei – Beusnita si se concentreaza pe zonele cu atractie turistica mare din raza localitatilor Oravita, Ciclova Romana, Sasca Montana, Carbunari, sopotu Nou, Lapusnicu Mare"

Sursa: http://www.opiniatimisoarei.ro/scorpionul-carpatin-30-de-soiuri-de-orhidee-si-locurile-lor-de-poveste-din-banat-care-devin-destinatie-de-ecoturism/25/04/2017
3
Arbore Sequoia în Parcul Național Semenic - Cheile Nerei

4
L-am cunoscut pe domnul Cenda, cum ii spuneam noi. Mi-a fost diriginte in clasele 5-8 si unul dintre cei mai buni si dedicati profesori pe care i-am intalnit vreodata.
Din pacate, acest minunant profesor s-a stins din viata.
Va fi condus pe ultimul drum joi, 13 aprilie, începând cu ora 13.00, la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Oravița.

Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

http://reper24.ro/necrolog-profesorul-cenda-ioan-nicolae-s-urcat-autobuzul-ce-l-va-duce-ultima-sa-calatorie/
5
Editia a treia a concursului de carucioare cu rulmenti Căruț-Line va avea la Anina in perioada 28 – 30 Aprilie 2017.

Vezi mai multe detalii despre concurs pe adresa de facebook a organizatorilor: https://www.facebook.com/events/1851888301745465/

Distractie!
6
Si consulul Niccolo Masso este de acord cu salvarea liniei Oravita-Anina: http://www.argument-cs.ro/content/consulul-niccolo-maso-primul-nostru-proiect-trebuie
7
"Ochiul Beiului, situat pe valea râului Bei, din Munţii Aninei, i-a fascinat pe localnici, turişti, artişti, fotografi, pe cercetători, atât pentru cadrul natural de o frumuseţe rară, cât şi pentru frumuseţea stranie a ochiului de apă limpede, de culoarea albastru-verzui (turcoaz), ochi străjuit de stânci şi păduri semeţe.  Ochiul Beiului este o căldare de clacar alimentată de un izbuc, din ochiul turcoaz-sidefiu revărsându-se o vână năvalnică de apă, care, după câţiva metri se varsă în râul Bei. Ochiul are un diametru de peste 20 de metri şi o adâncime de 8 metri, însă, apa este atât de limpede, încât se disting toate detaliile de pe fundul lacului, pietrele, vegetaţia şi, desigur, păstrăvii, care par că înoată într-un cer răsturnat cu bolta în adânc."

vezi articol complet: http://www.argument-cs.ro/content/cel-mai-frumos-albastru-albastrul-de-bei-din-ochiul
8
Cu rost sau fara rost / Mai multi turisti pe Semmeringul Banatean ?!?!
« Ultimul mesaj de Cheile Nerei Info - admin Aprilie 07, 2017, 12:06:05 p.m. »
Se pare ca CFR-ul a inteles cat e de important este sa nu renunte la linia de tren cea mai cunoscuta din vestul Romaniei sau poate chiar din toata tara: Semmeringul Banatean sau calea ferata Oravita-Anina.

Deocamdata doar planuri peste planuri, dar macar e un inceput.

Pe Expressdebanat a aparut si un articol referitor la aceasta calea ferata: http://expressdebanat.ro/cfr-ul-s-a-trezit-vrea-turisti-pe-semmeringul-banatean/
9
Se pare ca exista o stransa legatura intre modele traditionale la nivel mondial.

Inimile oamenilor probabil ca vorbeau aceeasi limba si "cantau" pe aceleasi note.

Dovada si fotografia de mai jos, care compara un model traditional romanesc cu un model traditional vitenamez.

Foto Pallu Design și La Blouse Roumaine.
10
Primăria Orașului Oravița organizează în perioada 1-2 aprilie 2017, pe platoul din fața gării, a doua ediție a Târgului de primavară.
Pagini: [1] 2 3 ... 10

PRIETENI

Fluidpixels - grafica 3D Craft 'n Toys - handmade Ganduri de lemn Promotii si reduceri online Cadouri unicat M.A.D.R.

AUTORITATI

Parcului National Cheile Nerei-Beusnita Primaria oravita Primaria sasca montana Primaria ciuchici A.N.Protecia Mediului Bursa Locurilor de Munca – Oravita Autoritatea Nationala pentru Turism Romania - Natural and Cultural Ministerul Fondurilor Europene A.P.D.R.P. A.P.I.A.

FORUM

Informatii generale despre forum Rezervatia Cheile Nerei Beusnita Activitati si evenimente in zona Cheilor Peripetii in Cheile Nerei Cultura si traditii Localitatile din zona Cheilor Nerei Cu rost sau fara rost

MEDIA

Express de Banat Vocea Oravitei Argument CS Resita.ro Info CS Ziarul Lumina - Banat Stiri din Banat Reper 24 Banatul Azi Banat TV