Generalitati

Parcul National Cheile Nerei – Beusnita se afla in judetul Caras-Severin si se intinde intre comunele Saca Montana si Sopotu Nou pe o lungime de aproximativ 22 km. Suprafata totala a rezervatiei este de 36758 ha.

Cheile Nerei sunt considerate cele mai lungi chei din Romania si uimesc prin defileul pe care raul Nera l-a sapat de-a lungul vremii. Rezultatul sunt stancile taiate meticulos, peretii inalti de pana la 200 m, pesterile si cascadele pe care le ai de traversat in timpul expeditiilor de rafting.

Poteca ingusta care strabate cheile, este accesibila, dar parcurgerea lor necesita traversarea Nerei prin apa. Trecerea prin aceste vaduri este foarte periculoasa dupa ploi torentiale.

Alaturi de traseul spectaculos, de plantele rare si copacii seculari,  Rezervatia Cheile Nerei Beusnita cuprinde cateva locatii de o frumusete ce iti taie respiratia. Aici ma refer la Cascada Beusnita, Ochiul Bei, Lacul Dracului si Cascada Susara. Gradul de dificultate al traseelor nu este de loc mare, dar asigura-te ca te informezi din timp despre traseul pe care il ai de parcurs, de dificultatea si accesibilitatea lui.

Inainte de vizitarea rezervatiei:

  • informeaza-te despre locurile in care poti sa campezi cu cortul
  • afla informatii despre cele mai apropiate localitati si spitale unde ai putea cere ajutor in caz de nevoie
  • trebuie sa cunosti din timp pericolele de care trebuie sa te feresti in drumetie si imbracamintea adecvata cu care trebuie sa fii echipat pentu a fi ferit de acestea
  • descarca harti pe telefonul mobil sau printeaza-le si infoliaza-le pentru a stii exact ce obiective poti vizita in zona (cascade, lacuri sau pesteri)
  • pune intrebari pe forumuri, intreaba-ti prietenii care au fost, sigur vei gasi o informatie utila in tot ceea ce iti vor spune despre aceste locuri
  • intreaba localnicii atunci cand ajungi in zona, deoarece ei cunosc mai bine starea drumurilor forestiere, nivelul Nerei precum si informatii despre eventualele ploi torentiale sau furtuni care au fost in zona si care e posibil sa fi blocat traseul

Un comentariu la “Generalitati

  1. Cheile Nerei sunt foarte frumoase. Sper sa revin si la vara

Lasă un răspuns