Ochiul Bei

Cine spune ca o tristete nu e urmata de bucurie?

O poate confirma beiul, ale carui lacrimi, din iubire s-au varsat si au format lacul, conform legendei, iar acum acesta, bucura inima atator oameni care vin sa admire si sa se lase uimiti de albastrul ireal.

Suprafata lacului nu este mare, dar ascuns acolo intre brazii imensi si rarele exemplare de copaci de lemn de tisa, a fost locul ideal pentru o idila ce parea sa fie desprinsa din poemele shakespeariene.

Apa lacului este atat de limpede ca daca privesti cu atentie, poti vedea cateva exemplare de pastrav cautand sa vaneze musculitele si insectele ce isi gasesc sfarsitul in apa rece a lacului.

Din punct de vedere geologic, lacul Ochiul Bei este unul de proveniență carstică, cu o suprafață de aproximativ 284 m2 și o adâncime de 3,6m. Forma acestuia este una în formă de cuvă, iar la unul dintre capete se poate observa un mic izvor care alimentează lacul. Este și unul dintre motivele pentru care Ochiul Bei rareori îngheață iarna.

Temperatura mediului, racoarea pe care o gasesti acolo , in special in zilele fierbinti de vara te va face sa te asezi cateva minute pe radacina unui copac ce a luat forma unui scaun. E tronul perfect pe care si l-ar dori orice rege. De acolo poti contempla aceste minuni realizate in cea mai mare smerenie dar cu multa truda de apa involburata a paraului Bei.

cheilenereinfo_22.03.2014_24

Lasă un răspuns