Femei armene. Femeia armeană | Asociatia Zöld Nap

Tweet Snap Familia Chorbajian în Chorbajian şi mama sa Araxie Hekemian Chorbajian. După Femei armene a aflat de masacrarea a zeci de mii de armeni în Turcia, între şieveniment cunoscut drept Masacrul Hamidiandupă numele sultanului care l-a orchestrat, ea a fost Femei armene care l-a convins pe soţul ei să emigreze în Statele Unite.

După nici douăzeci de ani, un milion şi jumătate de armeni, printre care şi prieteni, colegi şi rude de-ale ei, au fost deportaţi şi ucişi sistematic de către Imperiul Otoman. Strămoşii mei au scăpat de primul Femei armene cel mai puţin cunoscut genocid al secolului XX, lucru pe care nu l-am înţeles până de curând. Asta ar fi fost eticheta mea. M-aş fi numit Brian Chorbajian.

Numele meu ar fi dat de gol rădăcinile familiei mele: un popor din Orientul Mijlociu, care aproape că a Femei armene ras de pe faţa pământului acum un secol. Aş fi crescut, într-un fel, înconjurat de cultura armeană. Dar n-a fost să fie. Am crescut într-o suburbie albă, cu un nume anglicizat. Când eram mic, nu ştiam nimic de istoria şi cultura armenilor sau de Femei armene Femei armene i-a făcut Femei armene strămoşii mei să caute refugiu în Statele Unite.

Când eram în liceu, nu aş fi fost în stare să arăt unde e Armenia pe hartă.

Femeia armeană

Dar acum, mulţumită bunicului meu şi unor tehnologii noi de accesare Femei armene informaţiilor, am reuşit să aflu câte ceva despre destinul poporului armean şi să înţeleg moştenirea culturală care a dat naştere numelui meu de familie, înainte să fie schimbat. În aprilie anul acesta, s-au împlinit o sută de ani de la începutul genocidului armean. Un milion şi jumătate de armeni au murit în timpul exilului, unii din cauza foametei nu li se dădea mâncare de obiceiunii din cauza extenuării şi bătrânii şi tinerii erau nevoiţi să mărşăluiască zile în şirunii din cauza bolilor holera bântuia lagăreleîn timp ce alţii au murit de mâna oficialilor turci împuşcaţi, spânzuraţi, violaţi, decapitaţi.

Publicitate Guvernul Femei armene Unite încă refuză să recunoască exterminarea în masă a poporului armean începută în drept genocid, în ciuda unui munte de dovezi şi a consensului internaţional asupra chestiunii, pentru că Turcia, un membru NATO cu vechime, neagă existenţa vreunui masacru şi pune numărul morţilor de atunci în seama ambiguităţilor războiului. La sfârşitul lui martie, anul acesta, am purtat o conversaţie la telefon cu bunicul meu, Alan Merchant, în vârstă de 84 de ani, care era în recuperare după o operaţie dificilă.

Fiecare ramură a fiecărui arbore genealogic te face să te întrebi dacă strămoşii respectivi n-ar fi făcut X, atunci ce s-ar fi întâmplat… Dar nu poţi să zici de multe ramuri ale familiei că, dacă strămoşii respectivi n-ar fi făcut X, atunci, cel mai probabil, întreaga familie ar fi fost eradicată, împreună cu restul poporului din care făcea parte.

După asta, bunicul meu m-a anunţat că se apropie împlinirea a o sută Femei armene ani de la începutul masacrului, iar lucrul ăsta m-a activat. Anecdota bunicului meu m-a făcut să realizez că până acum am ignorat un secol din istoria poporului meu. M-am simţit ca un trădător, aşa că mi-am propus să umplu golurile.

Publicitate Bineînţeles, am apelat la ajutorul Google. Mi-am petrecut următoarele duminici pe Youtube, pe muzeul online al genocidului din Armeniape Wikipedia.

Cauta? i femeie araba pentru nunta

Am citit mărturiile supravieţuitorilor, m-am uitat la imaginile de arhivă, la filmele vechi restaurate în format digital. Am văzut câmpurile morţii din deşert, unde atârnau cadavrele, unde fuseseră ucişi poeţii, unde trupurile copiilor fuseseră pe jumătate îngropate de nisip.

Mi-am adus aminte de o parte a istoriei poporului meu care îmi fusese deja transmisă, dar pe care eu nu o reţinusem. Internetul ţinea pasul cu noua mea curiozitate. De obicei, când se spune despre internet că este o unealtă pentru democratizarea cunoştinţelor, cuvintele astea par vorbe goale.

Dar, în cazul genocidului armean, este adevărat. Primul rezultat este o pagină de Wikipedia care categoriseşte evenimentul drept genocid, clar şi inechivoc, versiunea în engleză, cel puţin, cea în turcă este mult mai generoasă la adresa otomaniloriar al doilea rezultat este pagina Armenian-Genocide.

Rezumatul celor de la The New York Times este menţionat şi, în ciuda faptului că e Femei armene, compensează prin duritate şi o bună documentare. Între timp, social media sunt pline de cereri de recunoaştere a genocidului: Kim Kardashian, probabil cea mai cunoscută armeancă din lume, a folosit platforma Twitter pentru a aduce genocidul armean în atenţia celor 31 de milioane de followers ai săi. Iar Reddit, care a fost Intalniri gratuite 75. de un american de origine armeană pe nume Alexis Ohanian, face tot posibilul ca să Femei armene educe pe utilizatorii săi în privinţa atrocităţii.

Motoarele de căutare inclusiv Bing şi forumurile le permit accesul utilizatorilor lor la o cantitate enormă de informaţii prin intermediul cărora să descopere sau să îşi reamintească un moment de răscruce al istoriei, trecut sub tăcere.

femei singure din medgidia

Puţine sunt sursele omniprezente de memorie colectivă precum Wikipedia care, să fim sinceri, influenţează enorm felul în care reţinem faptele şi întâmplările. Să memorezi nişte date e ceva dar să interacţionezi cu trecutul e o cu totul altă treabă.

Aici intervin bibliotecile online, care le permit utilizatorilor să intre în contact direct cu cei care au suferit genocidul. Fundaţia Shoah de la University of Southern California se ocupă de informatizarea celei mai mari colecţii de mărturii ale supravieţuitorilor genocidului lume. Cunoscutul regizor de film şi fondatorul Fundaţiei Armene de Film, răposatul Michael Hagopian, a lăsat moştenire fundaţia, ale cărei arhive conţin cel mai mare număr de mărturii ale evreilor care au supravieţuit Holocaustului şi interviuri needitate cu supravieţuitorii genocidului armean din lume.

Publicitate Hrag Yedalian, el însuşi un regizor de film armean, se ocupă de organizarea, indexarea şi accesibilizarea acestor mărturii în cadrul Arhivei de Istorie Vizuală. Bunicul lui Yedalian a fost un supravieţuitor al genocidului, avea doar doi ani atunci când începuseră atrocităţile.

Site- ul de dating pentru tineri cu handicap

Yedalian mi-a permis accesul, Femei armene să pot petrece puţin timp în compania supravieţuitorilor. E singura arhivă indexată şi accesibilă publicului.

Ea este compusă din poveştile supravieţuitorilor care şi-au pierdut familiile, ai căror taţi au fost nevoiţi să îşi sape propriile morminte, ale căror mame au fost doborâte de holeră, în cuvintele lor.

După ce s-au folosit de serviciile lor, i-au pus să sape nişte gropi mari, în formă dreptunghiulară, apoi i-au împuşcat şi i-au aruncat câte în aceiaşi groapă.

Meniu de navigare

Publicitate Prin contrast, unele mărturii sunt banale: familii nevoite să fure fructe din propriile grădini ca să supravieţuiască sau care nu şi-au luat mâncare pentru drum pentru că erau sigure că or să se întoarcă a doua zi. Alte mărturii, în schimb, sunt devastatoare: relatări despre femei care au evadat noaptea, pe întuneric, ca să se înece într-un lac din apropiere, Femei armene despre violuri şi atacuri, relatări despre copii lăsaţi să putrezească pe marginea drumului.

Tocmai detaliile astea dau viaţă unei tragedii uitate. Asta li s-ar fi întâmplat şi celor din familia Chorbajian, dacă n-ar fi evadat. Asta li s-a întâmplat tuturor celor care au rămas.

Soția premierului Armeniei se va înrola să lupte alături de etnicii armeni din Nagorno-Karabakh

Populaţia armeană oprimată din Imperiu, care nu putea vota şi avea mult mai puţine drepturi religioase şi de proprietate decât turcii, începuse să militeze pentru un tratament mai bun în ultimele decenii. Se presupune că protestele armenilor împotriva taxării nedrepte au cauzat Masacrul Hamidian care i-a determinat pe strămoşii mei să emigreze în SUA. Frederick Davis Greene, un misionar aflat în Armenia în perioada aceea, a relatat masacrele care au precedat genocidul din în cartea sa, Armenian Massacres and Turkish Tyrannypublicată în şi digitalizată în de Internet Archive, disponibilă pe Amazon pentru 0.

Alţi armeni, destul de mulţi, Femei armene mai puţin de o sută, s-au predat şi au cerut îndurare. Mulţi dintre ei au fost împuşcaţi pe loc, iar restul au fost înjunghiaţi cu sabia sau cu baioneta. Multe femei, între 60 şiau fost închise într-o biserică, iar soldaţilor li s-a «dat drumul» între ele. Multe dintre ele au fost violate până la moarte, iar restul au fost înjunghiate cu sabia sau cu baioneta… Copiii a fost aliniaţi pe un rând, unul în spatele celuilalt, şi apoi un soldat a tras un glonţ de-a lungul rândului ca să vadă câţi copii pot fi omorâţi cu un singur glonţ.

  • Femeia cauta om pentru casatorie
  • Matrimoniale femei din medgidia
  • Intalnirea femeii in Lyon
  • Statele Unite femeie care cauta om
  • Acesta este al doilea antrenament militar din august pentru soţia premierului armean, în timp ce Nikol Pashinyan a lansat un apel săptămâna trecută ca voluntari să se alăture forţelor etnicilor armeni în acest conflict, potrivit AFP.
  • Așa se explică faptul că aici, unde în secolul al XII-lea a fost înălțată prima biserică armenească din Țările Române, s-au păstrat cele mai vechi urme ale prezenței armenilor în această regiune.
  • Cilician Armenia În perioada preistorică, mai multe triburi au locuit pe teritoriul Armeniei moderne.

Bebeluşii şi copiii mici au fost puşi unul peste altul şi decapitaţi. Unchiul meu, familia care a venit, bunicii mei din partea tatălui şi străbunicii mei din partea bunicului.

A fost primul din familie care s-a născut aici. A aflat că toţi bărbaţii din familie au fost masacraţi şi că linia ereditară era întreruptă.

Informațiiimportante