Limba franceza

Limba franceză - nivelul A1.1

femei cauta barbati in vatra dornei

În statul Mainebuletinele electorale pot fi redactate și în franceză, iar unii angajați ai statului, de exemplu pădurarii, sunt obligați să cunoască franceza. În Mauritius este permisă folosirea francezei în justiție, în învățământ și în media. Femei căsătorite din Iași care cauta barbati din Constanța alte țări, franceza nu are niciun statut juridic, dar în practică este folosită intens, mai ales în învățământ și în media.

Este cazul țărilor arabe foste colonii franceze: În Tunisia se predau în franceză începând cu învățământul mediu științele exacte, economiceinformatica și disciplinele tehnice. În Maroc se predă în franceză la mai multe facultăți din învățământul superior. În Algeria, învățământul științific și tehnic superior are loc în franceză.

Meniu de navigare

În Liban, invățământul este bilingvarab-francez sau arab-englez. Al doilea caștigă treptat teren, dar primul este încă preponderent.

Убийцы там уже не. Подъехал полицейский на мотоцикле. Женщина, наклонившаяся над умирающим, очевидно, услышала полицейскую сирену: она нервно оглянулась и потянула тучного господина за рукав, как бы торопя. Оба поспешили уйти. Камера снова показала Танкадо, его руку, упавшую на бездыханную грудь.

În fiecare țară arabă francofonă există presă în franceză, mai ales în Tunisia, Maroc limba franceza Algeria. Franceza este una din cele șase limbi de lucru ale Organizației Națiunilor Uniteuna din cele trei limbi de lucru ale Uniunii Europenelimba folosită pe plan intern la Curtea de Justiție a Uniunii Europenesingura limbă oficială a Uniunii Poștale Universale și una din limbile oficiale a numeroase organizații internaționale [4].

Intalnirea premiului Elite pentru femei

În principalele țări francofone există și o legislație referitoare la limbă. Se prevede de asemenea că limba de predare în învățământ este franceza. Această lege conține și sancțiuni.

La Cursul de limba franceză — nivelul A1. Învățând cuvinte și expresii cel mai frecvent utilizate, vă veți dezvolta vocabularul, iar în același timp, cu ușurință, veți începe să stăpâniți regulile gramaticale cu ajutorul lecțiilor structurate tematic. Deoarece repetiția este mama învățăturii, am pregătit mai multe quiz-uri interactive, teste și teme distractive, la finalul fiecărei lecții și fiecărui nivel din curs. Lista de vocabular este atașată la finalul fiecărei lecții, dar și integrată ca o categorie separată în curs.

În Comunitatea Franceză din Belgia există un decret [11] care prevede folosirea de termeni francezi în locul termenilor străini în documentele de interes public, dar respectarea sa nu poate fi urmărită, pentru că nu prevede sancțiuni. În Québec, deși nu este stat suveran, este totuși în vigoare Carta limbii franceze din [12]conform căreia franceza este limba oficială a provinciei. În acest proces au jucat un rol important și grupuri de intelectuali, în vremea Renașterii francezeși, mai ales începând cu secolul al XVII-lea, instituții oficiale, în primul rând Academia Francezădestinate normării limbii.

Limba franceză

Până pe la jumătatea secolului al XX-lea au fost considerate corecte, de urmat și limba franceza predat numai cuvintele din dicționarele Academiei și regulile fixate de gramaticile acesteia și ale adepților ei.

Încă din secolul al XIX-leaîncepând cu afirmarea romantismuluiliteratura s-a eliberat tot mai mult de normele lingvistice clasice, prezentând un spectru foarte larg și variat al folosirii limbii.

Gatineau site- ul gratuit de dating

Normele sunt în general respectate în varianta vorbită și mai ales cea scrisă a limba franceza de limbă curent, și cu atât mai mult în registrul elevat. Limbajul mediei este influențat de limba vorbită de majoritatea populației, mai ales de lexicul registrului familiar.

În secolul al XXI-leaîn Franța se ocupă de standard, de promovarea limbii, de protejarea limba franceza față de engleză, nu numai Academia, ci și alte organisme oficiale, precum Conseil supérieur de la langue française Consiliul Superior al Limbii FrancezeDélégation générale à la langue française et aux langues de France Delegația Generală pentru Limba Franceză și Limbile din Franța și, în cadrul, acesteia Commission d'enrichissement de la langue française Comisia de Îmbogățire a limbii franceze [13].

Învață să vorbești limba franceză

Academia nu mai este autoritatea supremă în ceea ce privește standardul, existând diferențe de vederi nu numai între lingviști, ci chiar și între instituții. Un exemplu pregnant în acest sens sunt disputele în jurul reformării ortografiei. Înla inițiativa guvernului, Consiliul Superior al Limbii Franceze elaborează și propune o reformă limitată a ortografiei, acceptată de Academie, și o publică sub formă de raport în Journal officiel [14].

Замечательный город.

Propunerile provoacă multe reacții negative [15]. Și Academia revine asupra acceptului ei, iar rectificările ortografiei rămân facultative. Și în alte țări unde franceza este oficială au fost înființate organisme de reglementare a ei.

Mai multe lecții de limba franceză

În Belgia există Conseil de la langue française et de la politique linguistique Consiliul Limbii Franceze și al Politicii Lingvistice și Direction de la langue française Direcția Limba franceza Francezeîn Québec există de asemenea un Conseil supérieur de la langue limba franceza și Office québécois de la langue française Oficiul din Québec al Limbii Francezeîn Elveția — Délégation à la langue française Delegația pentru Limba Franceză.

La nivelul Francofoniei funcționează Conseil international de la langue française Consiliul Internațional al Limbii Franceze. Între principalele țări francofone există unele mici deosebiri de standard.

În Québec, standardul acceptă mult mai puține împrumuturi din engleză decât în Franța. O mențiune aparte se cuvine tendinței determinate de principiul egalității dintre sexe de a da și o formă de feminin substantivelor nume de persoană ce desemnează ocupații, profesiuni, funcții și titluri limba franceza au tradițional numai formă de masculin.

femei pentru barbati in maramures

În Québec, aceasta s-a generalizat și a intrat în standard încă din anii [16]. Aceste inovații au fost sprijinite de guvern, dar nu au fost acceptate de Academie.

Site- ul gratuit de dating landes

Și în Elveția s-a oficializat feminizarea [18]. Între formele acceptate sunt unele deosebiri de la țară la țară.

  1. Соединения долго не .
  2. Беккер покачал головой: - Отнюдь .
  3. Lecții gratuite de limba franceză
  4. Limba franceză - nivelul A - curs online - Campster
  5. Cauta? i femeie 37360.
  6. Limba franceză - Wikipedia

Influența asupra altor limbi[ modificare modificare sursă ] Bogăția lexicului francez datorează mult împrumuturilor din diferite alte limbi vezi Lexicul limbii francezedar și franceza a influențat lexicul multor limbi. Această influență se exercita deja în Evul Mediu.

În secolul al XI-lea a început influența francezei asupra limbii engleze, când Anglia a fost cucerită de oșteni care vorbeau limbi oïl, mai ales cea normandă.

Informațiiimportante